Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 paket ınstant maya
- Un (ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı )
İçi için;
- Sucuk
- Kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı salça
- Kırmızı toz biber
- Yumuşak tereyağ
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Sıvı yağ karıştıralım
- Susam
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su ve sütü yoğurma kabına alıp maya ve şekeri ilave edip karıştıralım.
- Sıvı yağ, tuz ,ununu denetimli ekleyerek ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Bastırarak değil hamurumuzu üst çeke çeke yoğuralım.
- Üzerini streçleyerek bir saat kadar mayalandıralım.
- Hafif unlu tezgaha mayalanan hamuru aktarıp bezelere ayıralım.
- Bezelere birer modül tereyağı sürerek hamurları açabildiğimiz kadar açalım.
- Kenarlarını içe hakikat katlayalım salça, kaşar, sucuk iç harcını koyalım ve rulo olacak biçimde saralım.
- Her bir bezeyi bu formda yaparak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 20 dk tepsi mayasının gelmesi için üzerleri örtülü bir formda bekleyelim.
- Sonrasında yumurta sarısı sürelim susam serperek 180 ° de pişirelim afiyet olsun 🥰❤️.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








