Yumuşacık Peynirli Poğaça

Yumuşacık Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaşmaya
  • 2 silme yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta akı içine sarıları üzerine
  • 6 su bardağı un

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Yumuşacık Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın, yoğurun, hamurun üstünü örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  2. Bu ortada maydanozları temizleyip yıkayıp doğrayın ve peynirle birlikte karıştırın.
  3. 1 saat sonra mayalanan hamurdan küçük bir mandalina büyüklüğünde modüller koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın .
  4. Bir yarısına bir tatlı kaşığı iç harçtan koyun ve öbür yarısını içli kısmın üzerine kapatıp kenarlarını birleştirin.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hal verdiğiniz hamurları dizin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırına verin.
  6. Poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Yumuşacık Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Babağannuç (Abuğannuç) Antakya Vazgeçilmez Mezemiz
Domatesli Pilav
Antep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi
Pastane Usulü Fındıklı Kurabiye (Videolu)
Unsuz Tahin Ekmek
Kavanozda Taş Gibi Yoğurt Mayalama
Hdabla | © 2025 |