Express Ispanak

Express Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
- Yıkanmış ıspanak
- 100 gram kıyma
- 1 baş soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı pirinç
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 çay kaşığı kaya tuzu
- 1.5 yemek kaşığı tepeleme salça
- 800 g civarı kaynamış su
Express Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkanmış ıspanak 800 g civarı geliyor paketli formda her ihtimale karşı paketi açıp ıspanakları ortada çürükler olma ihtimaline karşı tek tek denetim ediyoruz daha sonra ıspanakları 2 çay kaşığı kaya tuzu ek edilen du dolu geniş kaba yatırarak rafine ediyoruz.
- Ortalama 15 dakika beklese kâfi.
- Suyu süzdükten sonra bir iki tıp yıkıyoruz bütün malzemeyi ikiye bölüyoruz buzdolabı poşetini ayırdığımız 1 partiyi ağzını bağlayarak dipfrize atıyoruz geri kalan yarısını saplarını keserek ince ince doğruyoruz bir tabağa alıyoruz.
- Tenceremize aldığımız soğanlarımızı zeytinyağı ile kavuruyoruz daha sonra kıymayı ek ediyoruz az bir mühlet kavurduktan sonra tüm baharatlarımızı ek ediyoruz.
- Kavurmaya devam ediyoruz salçamız ek ediyoruz bir iki dakika kavurduktan sonra göz kararı 200ml civarı sıcak su ek edip geri kalan tüm materyalleri pirinç bulgur ek ediyoruz.
- 3-5 dakika döndürdükten sonra ıspanakları ek edip 20-25 dakika civarı pişirmeye alıyoruz kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım kısık ateşte daha hoş pişiyor su yetmezse biraz daha ek edebiliriz.
- Ara orta yemeğimizi karıştıralım.
- Yemek piştikten sonra kapağını kapatıp 10 dakika demlenmeye bıraksanız kâfi.
Afiyet olsun, elinize sıhhat.
Express Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



