Express Ispanak

Express Ispanak Tanımı İçin Malzemeler

  • Yıkanmış ıspanak
  • 100 gram kıyma
  • 1 baş soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1.5 yemek kaşığı tepeleme salça
  • 800 g civarı kaynamış su

Express Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkanmış ıspanak 800 g civarı geliyor paketli formda her ihtimale karşı paketi açıp ıspanakları ortada çürükler olma ihtimaline karşı tek tek denetim ediyoruz daha sonra ıspanakları 2 çay kaşığı kaya tuzu ek edilen du dolu geniş kaba yatırarak rafine ediyoruz.
  2. Ortalama 15 dakika beklese kâfi.
  3. Suyu süzdükten sonra bir iki tıp yıkıyoruz bütün malzemeyi ikiye bölüyoruz buzdolabı poşetini ayırdığımız 1 partiyi ağzını bağlayarak dipfrize atıyoruz geri kalan yarısını saplarını keserek ince ince doğruyoruz bir tabağa alıyoruz.
  4. Tenceremize aldığımız soğanlarımızı zeytinyağı ile kavuruyoruz daha sonra kıymayı ek ediyoruz az bir mühlet kavurduktan sonra tüm baharatlarımızı ek ediyoruz.
  5. Kavurmaya devam ediyoruz salçamız ek ediyoruz bir iki dakika kavurduktan sonra göz kararı 200ml civarı sıcak su ek edip geri kalan tüm materyalleri pirinç bulgur ek ediyoruz.
  6. 3-5 dakika döndürdükten sonra ıspanakları ek edip 20-25 dakika civarı pişirmeye alıyoruz kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım kısık ateşte daha hoş pişiyor su yetmezse biraz daha ek edebiliriz.
  7. Ara orta yemeğimizi karıştıralım.
  8. Yemek piştikten sonra kapağını kapatıp 10 dakika demlenmeye bıraksanız kâfi.

Afiyet olsun, elinize sıhhat.

Express Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Oğlum Poyraz’ In Doğum Günü Masası
Tavuk Dünyası Kekiklim
Harika Yoğurtlu Nohut Salatası
El Açmasını Bile Bilmeyenin Yapacağı El Açması Börek
2 Kişilik Pizza
Waffle
Hdabla | © 2025 |