Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 adet vanilya şekeri
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 adet havuç
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 portakal tendesi

Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yeterlice çırpın.
  2. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Un kabartma tozu ve vanilyayı ek edip, mikserin düşük ayarında çok az karıştırın.
  4. Son olarak içine rendelenmiş havuç ve kırılmış cevizi ek edip tahta kaşıkla karıştırıp, yağlanmış kek kalıbına döküp, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 175 derecede 40-45 dk denetimli pişirin.
  5. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Deneyeceklete afiyet olsun.

Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gün Menüsü
Un Helvası (Kahvaltıya Çayın Yanına)
Havuçlu Kek (Keklerin Kraliçesi)
Yufkalı İçli Börek
Çiğ Börek
İftara Çok Hafif Bir Sütlü Tatlı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet