Kuru Börülce

Kuru Börülce Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı yağ
  • 1,5 su bardağı kuru börülce
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Et suyu
  • Pul biber

Kuru Börülce Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Börülceleri 30 dk haşlayın. Sonrasında suyunu süzün.
  2. Soğanı ve kırmızı biberi yemeklik doğrayın.
  3. Bir tencereye zeytinyağını koyup kızıdırın akabinde soğan ve biberi atıp kavurun.
  4. Biraz kavrulan soğan ve biberin üzerine salçayı ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Haşlanmış börülceleri de ekleyip biraz daha kavurun.
  6. Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
  7. Et suyunu ya da bulyon ve baharatları da ekleyip kapağını kapatın.
  8. Orta derecede 35-40 dk pişirin.Afiyet olsun.

Kuru Börülce Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pesto Sos (Tulum Peynirli Ve Cevizli)
Bolonez Soslu Makarna
Islak Kek
Kedidilli Mandalina Pastası
Fırında Patatesli Karnabahar
Cheesecake Tadında Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |