Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 80 gram şeker (yarım çay bardağından bir tık fazla)
  • 80 cl süt (yarım çay bardağı)
  • 50 cl sıvı yağ (yarım çay bardağı)
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 portakal ve suyu
  • 150 gram un (1,5 su bardağı)

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Sütü ve yağı ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Portakal suyunu rendesini ekleyelim.
  4. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  5. 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında içi pişine kadar pişirelim.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Kurabiye
Turp Yapraklı Şifa Çorbası
Armutlu Yoğurt Püresi
Karnabahar Mantı (Diyete Uygun)
Patates Köftesi
Yoğurtlu Brokoli Karnabahar Mezesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet