Etli Yoğurt Çorbası (Bebekler İçin)

Etli Yoğurt Çorbası (Bebekler İçin) Tanımı İçin Malzemeler
- Kemikli et
- Üzerini geçecek kadar içme suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Kuru nane
- Dereotu
Etli Yoğurt Çorbası (Bebekler İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kemikli etimizi düdüklüde üzerini geçecek kadar su ile haşlayalım.
- Haşlanan etimizi didikleyip farklı bir tencereye koyalım.
- Üzerini geçecek kadar kendi suyundan ekleyelim (kalan et suyunu dondurucuya kaldırabilirsiniz).
- Ocağımızın altını açalım içine 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyelim.
- 2-3 dakika kaynatalım.
- Etimiz kaynarken başka bi kabın içerisine yoğurt, yumurta sarısı ve unu ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- Karışıma yarım çay bardağı kadar içme suyu ekleyelim tekrar karıştıralım.
- Kaynayan etimizin içine yavaşça karıştırarak dökelim.
- Kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakalım.
- Ayrı tavada tereyağ ve naneyi kavuralım çorbamıza ekleyelim.
Vitamini gitmemesi için 1-2 dakika kaynaması kâfi. Miniklere afiyet olsun. 💙.
Etli Yoğurt Çorbası (Bebekler İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

