Hamburger

Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram tavuk göğsü
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
Bulamak için;
- 1 su bardağı galeta unu
Yanında servis için;
- Ketçap
- Mayonez
- Patates kızartması
İç gereç için;
- Turşu
- Marul
- Ketçap
- Mayonez
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsü ve bütün gereçleri birleştirip rondodan geçiriyoruz ve üzerini streçleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz(dinlendirmek çok değerli yoksa kolay kolay toparlanmaz).
- Harcımız dolapta beklerken patatesleri inceleyince doğrayıp buzlu suda bekletelim sonra pak bir beze sarıp düzgünce kurulayıp kızgın yağda kızartalım.
- Dinlenmiş olan harcımızı dolaptan çıkarıp elimizle kesimler alıp şayet elimize yapışıyorsa biraz yağ sürebiliriz elimize ve elimizle düzeltelim sonra galeta batırıp yağladığımız tavaya bırakalım.
- Sırasıyla bütün süreci yaptıktan sonra tavayı ocağa alıp çok kısık bir ateşte pişirelim şayet harlı bir ateş olursa dışı yanar içi çiğ kalır.
- Etleri gerili önlü pişirdikten sonra hamburger ekmeğimizi ikiye bölüp, evvel ketçap, mayonez sürüp ,sonra turşu yerleştirip, üzerine eti koyup sonra marul yerleştirip ve servis tabağına alalım.
- Sırasıyla bittikten sonra yanına ketçap mayonez ve patates kızartmasıyla birlikte sunum yapabilirsiniz.
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


