Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un (2 bardaktan sonra denetimli olarak eklenmeli ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilmelidir)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve yumurta hariç tüm materyalleri karıştırıp mayanın etkinleşmesi için 10 dakika bekletiyoruz.
  2. Un ve yumurtayı ek edip güzelce yoğuralım ve üzerini streçleyip 1 saat bekletelim.
  3. Hamurumuz mayalandıktan sonra son sefer yoğurup küçük bezelere ayırıp kült yapıp tepsiye dizelim ve üzerine bir sofra bezi örtüp 15 dakika tepsi mayası yaptıralım.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirelim üzeri kızarana kadar yani. Afiyet olsun 💫

Püf noktaları.

‼️Süt oda ısısında olmalı.

‼️Hamur yumuşak ve ele yapışan bir hamur olacak katiyen 👍.

‼️Tepsi mayası çok kıymetli ve asla es geçilmemeli.

‼️Hamur mayalandıktan sonra ele yapışıyorsa elinize bir tatlı kaşığı kadar yağlayıp hamuru toparlayıp beze yapabilirsiniz ✅👍.

Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tereyağlı Patatesli Mantarlı Sote‍
Çikolatalı Zebra Kek (Hazırları Aratmayacak)
Pastane Usulü Mını Atıstırmalık Kurabiye
Kereviz Çorbası (Süt Alerji Bebekler İçin )
Yalancı Börek
Pastane Lezzetinde Tahinli Çörek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet