Muhammara

Muhammara Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet köz biber (küçükse 5 te olabilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Muhammara Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Közlenmiş biberi, ceviz ve sarımsağı rondoya koyup, çalıştırın.
  2. Üzerine domates salçası, biber salçası, nar ekşisi, kimyon, karabiber zeytinyağı ve galeta unu ekleyin.
  3. Salçanızın tuz oranına nazaran tuz eği yapabilirsiniz.
  4. Ayrıca acı olmasını isterseniz pul biber de ekleyebilirsiniz.
  5. Rondoyu çalıştırın.
  6. Muhammarayı tabağa koyun.
  7. Üzerine zeytinyağı koyarak servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Muhammara Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza
Taze Kabak Mezesi
Islak Kek
Zeytinyağlı Acılı Karnabahar Yemeği
Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Ev Yapımı Tarifi)
Sup
Hdabla | © 2025 |