Elmalı Tatlı Çörekler

Elmalı Tatlı Çörekler Tanımı İçin Malzemeler
Elmalı harç için;
- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı nişasta +1/2 (yarım) çay bardağı su
İç dolgusu;
- 200 gram labne
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Kıtır için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı un
Glasür
- Yarım su bardağı pudra şekerini
- 2-3 yemek kaşığı sütle karıştırın. Kivama nazaran süt ekleyin
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Elmalı Tatlı Çörekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için tüm materyalleri bir kaba alıp yoğurun. 1 saat mayalandırın.
- Tereyağını tavada eritip küp küp doğradığınız elmaları, şekeri ve tarçını tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- En son üzerine nişastalı suyu döküp kıvam alınca ocaktan alın.
- Dolgusu için tüm gereçleri karıştırıp kenara alın.
- Kıtır hamur için gereçleri karıştırıp kenara alın.
- Hamurdan 12 beze alın, yuvarlayıp tepsiye dizin. 20 dk mayalandırın.
- Ortasına bardak altı ile bastırın.
- Kenarlarına yumurta sarısını sürün.
- Ortasına labneli dolguyu sıkıp üzerine 1 yemek kaşığı elmalı harçtan koyun.
- Üzerine kıtır hamurları serpip 180° evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine glazür gezdirin. Afiyet olsun.
Elmalı Tatlı Çörekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








