Köstebek Pasta

Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un (silme)
  • 3 yemek kaşığı nişasta (silme)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım poşet kremşanti
  • Muz

Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup yeterlice çırpın. Akabinde sıvı yağ süt ve kakaoyu ekleyip, tekrar çırpın. Son olarak un kabartma tozu ve vanilya ek edip son sefer çırpın.
  2. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye kek harcını boşaltın evvelce ısıtılmış 180°c fırında denetimli pişmeye bırakın.
  3. Kek pişerken kremayı hazırlayın tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alıp yoğunlaşana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin.
  4. Soğuduktan sonra toz kremşantiyi ekleyip uygunca çırpın. Sonra meyve dilimlerini ekleyin ben damla çikolata da koyuyorum.
  5. Pişen kekin vilayet sıcaklığı gidince bardak ile daireler halinde kesin hazırladığınız kremayı üzerlerine koyup, artan kek kırıntılarını üzerine bastırın bu süreci bitene kadar yapın bir saat dillendirdikten sonra servis yapın ❣️

Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Smoothie Nedir? Nasıl Yapılır? (Videolu)
Köfteli Bowl
Pankek
Fırında Etli Biber Dolması – Lokum Gibi, Mis Gibi (Videolu)
Tart Kalıbında Portakal Soslu Muhallebili Kek
5 Dakika Gözleme Tarifi
Hdabla | © 2024 |