Köstebek Pasta

Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un (silme)
- 3 yemek kaşığı nişasta (silme)
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım poşet kremşanti
- Muz
Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup yeterlice çırpın. Akabinde sıvı yağ süt ve kakaoyu ekleyip, tekrar çırpın. Son olarak un kabartma tozu ve vanilya ek edip son sefer çırpın.
- Fırın kağıdı serilmiş tepsiye kek harcını boşaltın evvelce ısıtılmış 180°c fırında denetimli pişmeye bırakın.
- Kek pişerken kremayı hazırlayın tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alıp yoğunlaşana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin.
- Soğuduktan sonra toz kremşantiyi ekleyip uygunca çırpın. Sonra meyve dilimlerini ekleyin ben damla çikolata da koyuyorum.
- Pişen kekin vilayet sıcaklığı gidince bardak ile daireler halinde kesin hazırladığınız kremayı üzerlerine koyup, artan kek kırıntılarını üzerine bastırın bu süreci bitene kadar yapın bir saat dillendirdikten sonra servis yapın ❣️
Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





