Naneli Dereotlu Tuzlu Kurabiye

Naneli Dereotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin ya da tereyağı (oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta akı
  • Kavrulmuş susam

Naneli Dereotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için un, dereotu nane ve kabartma tozu hariç öteki materyalleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. Unu ve kabartma tozunu ekleyip hamuru toparlayın.
  3. İnce kıyılmış dereotu ve naneyi de ekleyip karıştırdıktan sonra hamurdan portakal büyüklüğünde kesim alıp elinizle uzatıp rulo yapın atdından üzerine bastırıp inceltin.
  4. Çay bardağı ile kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Ayırdığınız yumurta aklarını çatalla biraz çırpıp üzerine sürün.
  6. Ardından susam serpip evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Afiyet olsun.

Naneli Dereotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Atom Kurabiye
Tel Şehriyeli Sebze Çorbası
Musakka
Fırında Palamut
Şeftali Suyu Konsantresi (Videolu)
Züber Hurma Topu
Hdabla | © 2025 |