Biftekli Çedar Peynirli Pizza Sandviç

Biftekli Çedar Peynirli Pizza Sandviç Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram napoliten pizza hamuru
  • 1 adet antrikot biftek (180 gr.)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 3-4 dilim çedar peyniri
  • Roka

Biftekli Çedar Peynirli Pizza Sandviç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tezgahın üzerine bir ölçü irmik unu (semola) serpin. Hamurun her iki tarafını da irmik ununa bulayın ve ellerinizle pizza tabanı haline getirin (videoda izleyebilirsiniz)
  2. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve akabinde yarım ay formunda katlayın. Tekrar üzerine zeytinyağı gezdirin (dikkat çok fazla olmasın)
  3. Önceden 230 derece alt/üst ayar ısıtılmış fırında (veya fırınınızda varsa tercihen pizza fonksiyonunda) üzeri kızarana kadar pişirin (bende yaklaşık 12 dakika sürdü)
  4. Bifteğinizi ince dilimleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Öbür gereçleri elinizin altında hazırda tutun.
  5. Orta uzunluk tavanızı ısıtıp 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekledikten sonra etleri kızartın. Soğanı da ekleyip ikisini bir ortada kızartın.
  6. Tereyağını ekleyip tuz, karabiber ve kekik ekledikten sonra güzelce karıştırın.
  7. Etleri tavanın ortasına toparlayıp üzerine çedar peyniri koyun. Ocağın altını en düşük ayara getirdikten sonra tavanın kapağını kapatıp peynirin erimesini bekleyin.
  8. Pizza sandviçini fırından alın ve açın. Üzerine roka ve etleri yerleştirip kapatın. Ortadan kesin ve çabucak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Biftekli Çedar Peynirli Pizza Sandviç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1 Muz İle Aşırı Pratik Hafif Tatlı
Bol Malzemeli Şehriye Salatası
Çilekli Frappe
Soslu Karışık Kızartma
Latte Pasta
Meyhane Pilavı
Hdabla | © 2025 |