Mükemmel Tadıyla Avcı Böreği

Mükemmel Tadıyla Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
İç harcı için;
- 300 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Dışı için;
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
Yufkaların ortası için;
- 1 su bardağı eşit su
- Sıvı yağ
Mükemmel Tadıyla Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maydanozu ayıklayıp ince ince kıyalım.
- Cevizi çekip kenarda bekletelim.
- Küçük bir kapta ince bulguru sıcak suyla ıslatalım ve kabarmasını bekleyelim.
- Geniş bir tavada kıymayı kavuralım.
- Suyunu salıp çekince yemeklik doğranmış soğanları ve sıvı yağı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan kıyma ve soğanın üzerine kabarmış bulguru ceviz içini tuz karabiber ve kimyonu ekleyerek karıştıralım.
- Son olarak ince kıyılmış maydanoz da ekleyip, ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Su ve sıvı yağını karıştıralım.
- Bir yufkayı serip bu karışımı her yerine sürelim.
- Üzerine ikinci yufkamızı da serelim.
- Tekrar karışımdan sürüp yufkamızı sekiz eşit modüle bölelim.
- Uzun kenarına kıymalı içten koyalım katlayarak biraz kalınca saralım.
- Diğer iki yufkayı da birebir süreci uygulayalım.
- Yumurtaları çırpalım.
- Galeta ununu bir tabağa alalım.
- Böreklerimizi evvel çırpılmış yumurtaya akabinde galeta ununa bulayıp yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında böreklerimizin üstü kızarana kadar pişirelim. Böreklerimizi sıcak olarak servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🌷🌷🌷.
Mükemmel Tadıyla Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















