Portakal Aromalı Kek

Portakal Aromalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı oda ısısında süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta oda ısısında
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya elenmiş
  • 1 paket kabartma tozu elenmiş
  • 1 paket portakal aromalı şeker yoksa şayet 1 adet portakal kabuğu rendesi

Portakal Aromalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk etapta şeker ve yumurtayı düzgünce beyaz köpük olana kadar çırpın. Akabinde yağ ve sütü ekleyin tekrar çırpın sonra kuru gereçleri ekleyin düzgünce homojen olana kadar çırpın ve yağlanmış kek kalıbına dökün.
  2. Önceden ısınmış 160°lik fırında yaklaşık 50 dk denetimli pişirin.
  3. Her fırın farklılık gösterebilir bu yüzden denetimli pişiriniz müddet sonunda kürdan denetimi yapın kürdan pak çıkıyorsa kek pişmiştir. Deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim afiyet olsun.

Portakal Aromalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi )
Bol Malzemeli Pizza
Tavuk Ciğeri
Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)
Muhteşem Soslu Körili Karnabahar
Nefis Konken Poğaça
Hdabla | © 2025 |