Kuzu İncik

Kuzu İncik Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane kuzu incik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
- 4 tane kuru soğan
- 2 tane havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 tane defne yaprağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı domates sosu (onun yerine salçada kullanabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
Kuzu İncik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle incikler tereyağında mühürlüyoruz .
- Daha sonra o kalan yağa üç yemek kaşığı sıvı yağ eklenip ,soğan ,sarımsak hafif pembeleştirilir.
- Üzerine domates sosu eklenip ,baharatları ve tuzu eklenip incikler ve havuç konulup iki buçuk bardak su konulup düdüklü tencerede ağzı kapalı bir biçimde 2. 5 saat kısık ateşte pişirdim.
- Suyu çok gelirse pişince düdüklü tencerenin ağzı açık bir formda suyu çektirilebilir yahut fırınlatabilirsiniz, ben ağzı açık olarak çektirdim istenilen biçimde servis edilir.
Kuzu İncik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


