Borcam Pastası (Pamuk Gibi Bayatlamayan Kekiyle)

Borcam Pastası (Pamuk Üzere Bayatlamayan Kekiyle) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 tane vanilya
- 1 tane kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
Pastacı kreması için;
- 1 ,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı şeker (azaltılıp çoğaltılabilir)
- 2 adet yumurta sarısı
- 60 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krema
- Yarım su bardağı süt (kremayı çırpmak için)
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Borcam Pastası (Pamuk Üzere Bayatlamayan Kekiyle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pastacı kreması için; muhallebisini hazırlayınız, pişirme kabınızın içine sütü nişasta ve unu koyup güzelce karıştırınız.
- Sonra ocağın altını açıp daima karıştırarak pişiriniz. Kıvam alıp göz göz olunca ocağın altını kapatınız. Vanilyayı ve tereyağını ekleyiniz uygun bir tabağa alıp ılıyınca üzerini streçle kapatınız ve buzdolabına koyunuz 1 buçuk 2 saat kadar bekletiniz.
- Soğuduktan sonra kremşanti sütle çırpınız hazırlamış olduğunuz muhallebiyi kaşık kaşık ekleyerek çırpınız kenara alınız.
- Kekin üretimi için; 3 tane yumurta, şekeri ve vanilyayı kar üzere oluncaya kadar çırpınız sonra sıvı yağını ve yoğurdu ekleyip spatulayla yavaş yavaş söndürmeden karıştırınız.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyiniz ve onuda tıpkı halde spatulayla karıştırınız.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz, içinin çektiğini denetim etmek için kürdan testi yapınız.
- Pişen kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra üstüne yarım bardağı sütü her tarafına gelecek formda kaşıkla dökünüz.
- Soğuyan muhallebiyi pastanın üstüne döküp yayınız. Hindistan cevizi ve fıstıkla süsleyip buzdolabında 4 -5 saat soğuduktan sonra servise hazırdır.
Borcam Pastası (Pamuk Üzere Bayatlamayan Kekiyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













