Rus Çöreği

Rus Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket maya
- 80 gram oda ısısında tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 350-400 gram un
Cheesecake dolgusu için:
- 200 gram labne
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Streusel kırıntısı için:
- 1 dolu tatlı kaşığı eritilmiş tereyağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Ahududu sosu için:
- 200 gram ahududu (ya da dilediğiniz orman meyvesi)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta (yarım çay bardağı suda çözülmüş)
- Çeyrek limon suyu
Üzerine sürmek için:
- Yumurta sarısı
En son üzerine serpmek için:
- İsteğe bağlı pudra şekeri
Rus Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Bunun için maya, şeker ve sütü bir kapta birleştirip, 10-15 dk üzerini kapatıp bekletelim.
- Sonra öbür materyalleri ekleyip, en son unu azar azar ek ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Bu sırada ahududu sosu için; bütün materyalleri sos tenceresine alıp kaynayana kadar karıştırarak kıvam alınca altını kapatalım.
- Ardından labneli dolgu için gereken gereçleri de başka bir kapta birleştirip güzelce karıştıralım.
- Stresuel kırıntı için de gereken materyalleri başka bir kapta birleştirip, elimizle yoğurarak birbirine özdeştirelim.
- Hamur mayalandıktan sonra bir dk daha yoğurup tezgaha alalım ve 9 eşit kesime bölerek beze yapalım. Bezeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. 20-30 dk üzerini örtüp, tepsi mayası yapalım.
- Süre sonunda geniş tabanlı bir bardak ile bezelerin üzerine bastırıp ortasını çukur hale getirelim. Kenarlarına fırça ile yumurta sarısı sürelim.
- İçlerini labneli karışım ile dolduralım. Labnenin üzerine de birer yemek kaşığı ahududulu sostan bırakalım. En üstüne streusel kırıntıyı serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim. Denetimli olalım bu mühlet uzayıp, kısalabilir. Altı üstü kızardığında pişmiş demektir.
- İlk sıcağı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz. Sıcakken farklı soğukken başka lezzetli çörekleriniz hazır. Afiyet olsun 🥰
Rus Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









