Paçanga Böreği (Galeta Unsuz)

Paçanga Böreği (Galeta Unsuz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 150 gram doğranmış pastırma

Paçanga Böreği (Galeta Unsuz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Böreğinin iç harcı hazırlanır. Biberler küçük küçük doğranarak az sıvı yağda sotelenir bir kap içerisine alınır.
  2. Sonra kabuğu soyulan ve küp küp doğranan domatesler, kaşar peyniri ve pastırmalar eklenip karıştırılarak iç harcı hazırlanır.
  3. Yufka büyüklüğüne nazaran 6 yahut 8 üçgen kesime bölünür. Her modüle iç harcından çokça yerleştirilerek sigara böreği sarar üzere lakin daha iri sarılır.
  4. Hazırlanan börekler bol sıvı yağda kızartılır. Afiyet olsun.

Not:Dilerseniz dondurucuda saklayabilirsiniz. Ben 2 kişinin yiyeceği kadar kızartıp kalanını dondurucuya koydum.  Meskende galeta unum kalmadığı için galeta unsuz bir formda kızartmayı tercih ettim.

Paçanga Böreği (Galeta Unsuz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Sultan Kebabı
Kavala Kurabiyesi
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
Spoonful Tatlısı (Kaşık Tatlısı)
En Kolayından Yaş Pasta
Peynirli Yoğurtlu Mantarlı Meze
Hdabla | © 2025 |