Fırında Hamsi

Fırında Hamsi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo hamsi
- Mısır unu
- Ayçiçek yağı
- Tuz
Fırında Hamsi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayıkladığınız hamsileri güzelce kanı büsbütün gidene kadar yıkayıp, süzün.
- Süzdüğümüz balıkları tuzlayalım.
- Derin biz kaba koyduğumuz mısır ununu balıklarla buluşturalım.
- Yuvarlak olan hamsilerin kılçıklarını ayıkladım çerez üzere yenmesi için.
- Fırın tepsisine yağlı kâğıdı serelim.
- Üzerini çok az yağlayalım.
- Daha sonra balıkları sık sık dizip, üzerini fırça ile yağlayalım.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında 40 dk pişirelim.
Fırında Hamsi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

