Muzlu Pankek

Muzlu Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 bardak süt
- 1 adet orta uzunluk muz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 bardak un (un markasına nazaran yoğunluğu değişebiliyor hamur akışkan kek kıvamında olmalı unu artırıp eksiltebilirsiniz)
Muzlu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri uygunca çırpalım muzu çatalla ezip, püre haline getirelim, çırptığımız yumurtaya, muz, süt ve öbür kuru materyalleri ekleyip hamur haline getirelim.
- Yapışmaz tavayı orta ateşten biraz kısık hale getirip, ısıtalım ısınan tavaya hamurdan yemek kaşığı ile birer kaşık dökelim hamur kendi formunu alıyor tavada.
- Hamur göz göz olunca spatula yardımıyla çevirelim, başka tarafı da pisince tabağa alalım, hamur bitene kadar birebir süreci tekrar edelim. Afiyet olsun.
Muzlu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

