Kuymak (Mıhlama) Yapılışı

Kuymak (Mıhlama) Yapılışı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı küp küp doğranmış kaşar
Kuymak (Mıhlama) Yapılışı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuymak için öncelikle tavaya tereyağını alarak eritin.
- Çok kızarmadan üzerine mısır ununu ekleyin ve karıştırarak kavurmaya başlayın. Bu basamakta daima karıştırın.
- Un kavrulunca 1 su bardağı suyu ekleyin, koyu kıvam alana kadar karıştırın.
- Sonra kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar daima karıştırın. Burada kolot peyniri üzere eriyen farklı peynirlerden de kullanabilirsiniz.
- Peynirlerde eridikten sonra hazır olan kuymağı sıcak olarak çabucak servis yapın. Afiyet olsun.
Kuymak (Mıhlama) Yapılışı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




