Karides Tava

Karides Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo jumbo karides
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Karides Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Temizlenmiş karideslerimizi yıkayıp güzelce süzüyoruz. Tereyağımızı uygun bir tavaya alıyoruz.
  2. Erimiş olan tereyağına sıvı yağımızı ekliyoruz sarımsaklarımı rendeleyip tavaya alıyoruz hafif kavuruyoruz, karideslerimizi, karabiber ve tuzumuzu ekliyoruz güzelce karıştırıp uygun bir kapak kapatıyoruz.
  3. Yüksek ateşte orta ara karıştırarak 10 dakika bu biçimde kapağı kapalı pişiriyoruz. 10-15 dakika da kapağı açık formda pişiyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Karides Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Çikolata Dilimleri
Milföy Çanağında Salata
Pastane Usulü Mını Atıstırmalık Kurabiye
Mısır Gevrekli Çikolata Topları
Limonlu Haşhaşlı Kek
Kütür Kütür Karışık Turşu
Hdabla | © 2025 |