Sulu Köfte

Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çorba kasesi köfte (tarif için)
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 4 su bardağı sıcak su
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz. Sıvıyağ ve tereyağı karışımında kavuruyoruz. Küp küp havuç ve patateslerimizi doğruyoruz.
- Kavrulmuş soğanımıza havuçlarımızı ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz salçamızı ekliyoruz.
- Salçada kavrulduktan sonra köfte ve patateslerimizi tuz, karabiberimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- 2 dk orta ateşte kavurduktan sonra suyumuzu ek ediyoruz 30-35 dk orta ara hafif hafif karıştırarak pişiriyoruz.
- Piştikten sonra üzerine biraz doğranmış maydanoz yahut dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun🙂.
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


