Eriyen Çikolata (Fondant Au Chocolat)

Eriyen Çikolata (Fondant Au Chocolat) Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram bitter çikolata
  • 250 gram mascarpone (labne)
  • 4 adet yumurta
  • 75 gram pudra şekeri
  • 40 gram un

En üstü için:

  • 100 gram bitter çikolata
  • 50 gram tereyağı

Eriyen Çikolata (Fondant Au Chocolat) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 150°c’ye ısıtın ve 20 cm çapında bir silikon kek kalıbını yağlayın.
  2. Mascarponeyi (labne ) bir kabın içinde mikserle çırpıp yumuşatın.
  3. Çikolatayı benmari yordamı yahut mikrodalgada (düşük güçte ve kısa sürelerde) eritin.
  4. Erimiş çikolatayı mascarpona (labneye) ekleyip yeterlice karışana kadar çırpın.
  5. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın. Her yumurtadan sonra karışımın homojen olmasını bekleyin.
  6. Pudra şekerini ekleyip tekrar çırpın. Bu evreden sonra miksere gereksiniminiz kalmaz.
  7. Un eleği yardımıyla unu ekleyip spatula yahut el çırpıcıyla nazikçe karıştırın.
  8. Hamura çok fazla hava vermemeye ihtimam gösterin, aksi takdirde kek fırında kabarır.
  9. Hamuru kalıba dökün ve 20 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkarıp kalıbında soğutun. Oda sıcaklığına gelince en az 3 saat buzdolabında bekletin.

Eriyen Çikolata (Fondant Au Chocolat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Restaurant Günlükleri Patlıcan Musakka Tarifi
Bal Kabağı Tatlısı
Portakalı Ve Elmalı Kereviz Salatası
Mercimek Krep
Patates Püreli Soslu Köfte
Pideli Köfte (Ev Usulü)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet