3 Renkli Tatlı

3 Renkli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Portakallı kat için;
- 3 adet portakal suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
Sütlü kat için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tane şekerli vanilin
- Kakao
3 Renkli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sürece portakal suyunu sıkıp, belirtilen ölçüde nişasta ve şeker ile ocakta kıvam alana kadar pişirelim.
- Pişirdiğimiz muhallebiyi içini ıslattığımız kaseler paylaştıralım.
- İkinci katı için sütü, irmiği karıştırıp, ocakta kıvam alana kadar pişirelim.
- Pişirdiğimiz muhallebiyi portakallı katın üstüne bir kat olacak formda yayalım.
- En son kakaolu kat için kalan muhallebiye kakao ekleyelim karıştıralım.
- Son olarak kakaolu harcımızı en son kat olarak kaseye yayalım.
- Tatlımız soğuyunca kaseyi servis tabağına aykırı çevirelim ve süsleyelim. Deneyecek olan herkese afiyet olsun. 😊
3 Renkli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





