Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su

Harç için;

  • 3 su bardağı su (yoğurma sırasında eklenecek denetimli ekleyin azalıp artabilir)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 kısım maydanoz

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir tenceye yıkanan kırmızı mercimekleri koyun ve 3 su bardağı sıcak suyu da ekleyip düzgünce suyunu çekene kadar pişirin. Suyu çekince altını kapatın ve köftelik bulgur ekleyip karıştırın ve yarım saat kadar bekletin.
  2. Bu ortada kuru soğanı doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kavurun.
  3. Sonra yarım saat bekleyen mercimeklere soğanı, salçayı, baharatları, tuzu, ince ince kıyılmış maydanozları ekleyin ve yoğurmaya başlayın ve azar azar suyu ekleyin ben 2 su bardağına yakın ekledim şayet kuru üzereyse daha da ek edilebilir.
  4. Macun kıvamına gelene kadar yoğurun ve istenen kıvam olunca modüller koparıp elinizde biçim verin.

Afiyet olsun.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karabuğday Pilavı
Kakaolu Muffin
Patates Kavurması
Buzluk Kurabiyesi (Tek Hamur 4 Çeşit Kurabiye) (Videolu)
Tost Makinesinde Izgara
Bayram Kahvaltısı
Hdabla | © 2025 |