Çılbır

Çılbır Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 6 kaşık süzme yoğurt
- 1 büyük diş sarımsak
- Su
- Tuz
- Toz kırmızı biber
- 2 kaşık sıvı yağ
Çılbır Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir tavanın içerisinde 2 su bardağı su koyalım akabinde kaynamaya bırakalım, kaynayan suyumuza biraz tuz ve yağ ekleyip yumurtalarımızı kıralım ve pişmeye bırakalım.
- Ayrı bir kasede yoğurt sarımsak tuzu karıştıralım.
- Daha sonra hazırladığımız yoğurdu servis tabağına alıp, onun üstüne pişen yumurtaları kaşık yardımıyla keserek koyalım.
- Erittiğimiz tereyağını ve toz biberi üstüne ekleyelim ve afiyetle yiyelim 😋😋
Çılbır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




