Pezzik Cacığı

Pezzik Cacığı Tanımı İçin Malzemeler

  • Sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı bulgur ( 1 su bardağı da kullanabilirsiniz)
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 adet haşlanmış pancar
  • 1 su bardağı pancar suyu
  • Tuz

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Doğranmış maydanoz

Pezzik Cacığı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı ,sıvı yağ eklediğimiz tencerede kavurup salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Soğanı küçükte doğrayabilirsiniz.
  2. Bulguruda ekleyip biraz kavurup ,biberle pancarı ek edip ,bir cinste o denli karıştırdıktan sonra pancar suyunu ve tuzu ekleyip, pişmeye bırakıyoruz.
  3. Su az gelirse ek edebilirisiniz.
  4. Soğuduktan sonra ya da ılık biçimde üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

Pezzik Cacığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Açma
Yulaf Tava Böreği
Yiyenin Tek Kasede Duramayacağı Fırında Sütlaç
Avokadolu Kahvaltı Tabağı
Şehriyeli Pirinç Pilavı
5 Dakika Poğoçası
Hdabla | © 2024 |