Kremalı Mantarlı Tavuk Sote

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg but kuşbaşı tavuk (isteğe bağlı tavuk göğsü kullanılabilir).
  • 400 gram mantar
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavaya doğranmış tavuklarımızı alalım.
  2. Suyunu salıp çektikten sonra üzerine zeytinyağını ek edelim.
  3. Bir iki kez çevirdikten sonra doğranmış soğan ve mantarları ekleyelim. Biraz kavuralım.
  4. Üzerine sarımsakları rendeleyelim.
  5. Baharatları ve tuzu ek edip biraz daha kavuralım. Sıvı kremayı üzerine dökelim.
  6. 5-6 dakika daha bu formda pişirip ocağın altını kapatalım. Herkese afiyet olsun.

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Mücver (Diyet Uygun)
Mayalı Pizza
Dev Bisküvili Kolay Pasta
Adana Kebap (Acısız)
Patatesli Börek (El Açması Mı ? Dedirten Cinsten)
Portakallı Kek (Yumurtasız)
Hdabla | © 2025 |