Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze

Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze Tanımı İçin Malzemeler

Çanakları için;

  • 3 adet lavaş ekmek
  • Zeytinyağı

Meze için;

  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet közlenmiş küçük uzunluk bostan patlıcan
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5-6 adet kurutulmuş acı biber

Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lavaş ekmeklerimi çay tabağım boyutunda kestim. Muffin kek kalıbıma kestiğim lavaşlarımı yerleştirdim. Bu süreci elimle yaptım siz bir bardaklada sıkıştırabilirsiniz.
  2. Yufkalarımın içine birer damla zeytinyağı damlatıp her yerine fırça yardımıyla yaydım. 200 derecede yufkalarım sertleşip kızarana kadar pişirdim.
  3. Bu sırada patlıcanlarımı küp küp doğrayıp tavada tereyağ ile kavurdum. Bir kap içinde yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzu çırptım. İçine patlıcanlarımı ekleyip karıştırdım.
  4. Fırından çıkan çanaklarımın içine patlıcanlı karışımı doldurdum. Üzerine erittiğim tereyağında kavurduğum acı biberlerimi döküp, servis ettim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun, harika bir lezzet oldu kesinlikle deneyin.

Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Kahvaltı
Kalem Gibi Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Anne Usulü )
Sebzeli Yeşil Mercimek Yemeği
Dereotlu Poğaça
Güveçte Kıymalı Tepsi Yemeği
Sebzeli Kaşarlı Omlet
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet