Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze

Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze Tanımı İçin Malzemeler
Çanakları için;
- 3 adet lavaş ekmek
- Zeytinyağı
Meze için;
- 1 diş sarımsak
- 2 adet közlenmiş küçük uzunluk bostan patlıcan
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- Tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 5-6 adet kurutulmuş acı biber
Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lavaş ekmeklerimi çay tabağım boyutunda kestim. Muffin kek kalıbıma kestiğim lavaşlarımı yerleştirdim. Bu süreci elimle yaptım siz bir bardaklada sıkıştırabilirsiniz.
- Yufkalarımın içine birer damla zeytinyağı damlatıp her yerine fırça yardımıyla yaydım. 200 derecede yufkalarım sertleşip kızarana kadar pişirdim.
- Bu sırada patlıcanlarımı küp küp doğrayıp tavada tereyağ ile kavurdum. Bir kap içinde yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzu çırptım. İçine patlıcanlarımı ekleyip karıştırdım.
- Fırından çıkan çanaklarımın içine patlıcanlı karışımı doldurdum. Üzerine erittiğim tereyağında kavurduğum acı biberlerimi döküp, servis ettim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun, harika bir lezzet oldu kesinlikle deneyin.
Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









