Havuçlu Dereotlu Poğaça

Havuçlu Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta (sarısı yüzü için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı silme (dolu olmasın) tuz
  • 3 su bardağı un
  • Yarım demet dereotu
  • 1 büyük havuç

İçi için;

  • Peynir yahut lor

Havuçlu Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak dereotunu ince kıyım doğrayalım. Havuçları rendeleyip elimizle suyunu sıkalım. Bu halde poğaçamızda çiğlik oluşmayacaktır.
  2. Daha sonra un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri elimizle düzgünce karıştıralım. Unu az az ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamura dereotunu ve havucu ek edip yoğuralım. Bu kademede ele yapışır olursa bir kaşık un eklemesi yapıp hamuru toparlayalım.
  4. Hamuru yumurta büyüklüğünde koparıp içine peynir koyup ister yuvarlayın ister d formunda isterseniz üçgen formunda yapabilirsiniz. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörek otu yahut susam serpelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Ilısın servise hazır.

Not:Poğaçayı isterseniz içine peynir koymadan sade de yapabilirsiniz. Kullandığım çay bardağı ölçüsü klasik 100 ml çay bardağı ölçüsüdür.

Havuçlu Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Salatası Tarifi (Videolu)
Muzlu Muhallebi Tarifi
Kabak Ve Biber Kızartması Yanında Dip Sos
Tahinli Islak Kek
Enginarlı İç Baklalı Pilav (Bahar Pilavı) (Videolu)
Bebeklere Balkabağı
Hdabla | © 2025 |