Mantar Mezesi

Mantar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket mantar
- Yarım limonun suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet jülyen doğranmış soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 1 çay kaşığı kadar kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kadar pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kadar karabiber
- 2 kol maydanoz ince kıyılmış
Yoğurtlu kısmı için;
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kadar tuz
Mantar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarlarımızı güzelce temizleyip ayıklayıp su dolu kabınızın içerisine koyup yarım limonun suyunu ekleyerek kararmasına önleyerek 10 dakika kadar bekletiyoruz.
- Tenceremizi ocağa alarak zeytinyağını ekleyip ,jülyen doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyerek yaklaşık 5 dakika kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra beklettiğimiz mantarlarımızı süzerek direk tavamızı alıyoruz ,bu formda de yaklaşık 20 dakika kadar orta ara karıştırarak kavurma süreci yapıyoruz.
- Baharatlarımızı ekliyoruz ,maydanozumuzu da ek ederek bir 5 dakikada bu biçimde kavuruyoruz.Altını kapatıyoruz.
- Yoğurtlu sos için sarımsak ,yoğurt ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz, sunum tabağamızı alarak üzerine kavurduğumuz mantarlarımızı döküyoruz ve afiyetle yiyoruz.
Mantar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


