Çiğ Köfte

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı esmer ince bulgur
  • 1 buçuk su bardağı kaynar su
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı isot
  • Yarım limon suyu
  • Bir tutam maydanoz
  • 5 -6 sap taze soğan

Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru 2 su bardağı kaynamış suyla ıslayıp 10 dakika kadar bekliyoruz.
  2. Daha sonra dörde böldüğümüz kuru soğanları ,baharatları ,rendelenmiş sarımsağı ,yağını,tuzunun ekleyip el blenderıyla güzelce yoğuruyoruz.
  3. Arada bir blender durmasın diye içine biriken hamuru ince uçlu silikon spatulayla temizliyoruz.
  4. Benim salçalarım tuzlu olduğu için tuz eklemedim tuz ayarını en sonunda tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.
  5. Karışımı düzgünce yoğurduktan sonra maydanoz ve ince doğradığımız taze soğanıda ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  6. Şekillendirme kademesinde eldivenle parmaklarımızla sıkarak biçim veriyoruz. Afiyet olsun.

Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Kurabiye
Browni Tadında Islak Kek
Etli Yeşil Fasulye Yemeği
Profiterol (Videolu)
Lokma Kadayıf
Perde Pilavı (Sofralarınıza Çok Yakışacak)
Hdabla | © 2025 |