Kelepçeli Kalıpta Tiramisu

Kelepçeli Kalıpta Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için ;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket mascarpone (200 gr labne ya da krema da olur)
  • 1 paket vanilya

Islatmak için;

  • Yarım bardak ılık süt
  • Yarım bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

Kelepçeli Kalıpta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krema için peynir hariç başka gereçler karıştırılıp pişirilir.
  2. Ilık hale gelince krema eklenir mikser ile çırpılır.
  3. Kek için yumurta ve şeker güzelce çırpıldıktan sonra öbür materyaller eklenir.
  4. Yağlanmış kalıba dökülüp 180 derecede pişirilir.
  5. Kek ılık hale geldikten sonra ikiye bölünür, ıslatmak için su ,süt ve kahve karıştırılır.
  6. Kelepçeli kalıbın çerçevesi kek içinde kalacak halde kapatılır.
  7. Kekin alt katı ıslatıldıktan sonra ortasına kremanın yarısı dökülüp öteki yarısı en üste dökülür.
  8. En üstü kakao ile süslenir.

Kelepçeli Kalıpta Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kcf Çıtır Tavuk
Nohut Çubuk Kraker
Vegan Uzak Doğu Yemeği İstridye Mantarlı Pak Choi
Şeker Pare Tarifi
Fırın Sütlaç
Diyet Kahvaltısı
Hdabla | © 2025 |