Balkabaklı Kek

Balkabaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı den 1 parmak eksik toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı balkabağı püresi
  • 2 su bardağı den 1 parmak eksik un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı karbonat (tepeleme olmasın)
  • 1/2 (yarım) çay kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya

Balkabaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce toz materyalleri şeker dışında bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Eğer elinizde balkabağı baharatı varsa 2 çay kaşığı eklemeniz kâfi. Zencefil kullanmanıza gerek yok tarçını da yarım çay kaşığı kadar kullansanız kafidir.
  3. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz,üzerine sıvı materyaller ve balkabağı püresini ekliyoruz.
  4. Ardından toz materyalleri de ekleyip ister muffin kalıbında ister bir kek kalıbına döküp 170 derece civarı fırında pişiriyoruz.
  5. İsterseniz üzerine tuzsuz krem peynir ve pudra şekerini çırpıp sıkma torbasıyla formda verebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun.

Balkabaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Biber Kızartması
Yeşil Mercimek Salatası
Elmalı Kurabiye
Reçelli Kurabiye
Çilekli Ekler (Meyveli Ekler) (Tüm Püf Noktaları Burada)
Bala Baiana Tatlısı
Hdabla | © 2024 |