Portakallı Anne Kurabiyesi (Videolu)

Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta ( iki sarısı ayarlanacak)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 2 portakal rendesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı/ margarin
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 9 su bardağı un ( kontrollü)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

2 tepsilik ölçüdür

  1. Toz şeker ve yumurtayı çırpalım un dışında tüm hamur materyallerini yoğurma kabına alalım son olarak denetimli unu ekleyip yoğuralım.
  2. Ele hafif yapışan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım tepsiye hafif aralıklı dizelim evvelce ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
  4. Üzeri kızaran kurabiyeleri fırından çıkaralım birinci sıcaklığı geçince servis edebilirsiniz şimdiden afiyet şifa olsun 🥰.

Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Firik Pilavı (Hatay Usulü)
Pankek
Sebze Çorbası
Fırında Milföylü Mor Soğan
Orman Meyveli Triliçe
Gavurdağı Salatası
Hdabla | © 2025 |