Paçanga Tadında Kiş

Paçanga Tadında Kiş Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı su
- 10 adet kültür mantarı
- 1 adet kapya kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 3 yemek kaşığı ince rendelenmiş sucuk
- 1 su bardağı kadar kaşar
- Karabiber
- Kekik
- Tuz ( damak zevkinize göre)
Paçanga Tadında Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için;Parçalayıcınızın haznesine un, soğuk tereyağı ve tuzu ek edip kum kıvamına gelene kadar çekin.
- 2 adet yumurtayı teker teker ilave edip çekmeye devam ediniz.
- Hamurunuz çok kuru olursa 2 yemek kaşığı soğuk su ekleyerek hamur haline getirin.
- Hamurunuzu iki yağlı kağıt ortasına alın ve bir merdane yardımıyla 26 – 28 cm’lik yuvarlak tart kalıbının içerisine oturacak formda açın.
- Hazır olan tart hamurunuzun tabanına bir çatal yardımıyla delikler açın.
- Üzerine yağlı kağıt serin ve yük yapması için üzerine bakliyat döküp 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 10– 15 dakika pişirin.
- Ön pişirme yaptığınız hamurun üzerinden bakliyat ve yağlı kağıdı alıp 15-20 dakika daha pişiriniz.
- İç harcı için;Sebzeleri minik minik doğrayın. Sucuk,2 adet yumurta, yarım su bardağı kaşar ve baharatlar ile karıştırıp fırından çıkardığınız kişin üzerine yavaşça dökün.
- Üzerine kalan kaşarı serpiştirip fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun.
Paçanga Tadında Kiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


