Orijinal Pastane Açması
Orijinal Pastane Açması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine akları içine )
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 6,5 -7 su bardağı un
Üzerine sürmek için;
- 125 gram tereyağı
Üzeri için;
- Ayrılan yumurta sarıları
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pekmez
- Susam
Orijinal Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına 6 su bardağı un ve mayayı alıp karıştıralım.
- Ortasını açıp su ,süt ve sıvı yağını koyalım.
- Yumurta aklarını ekleyelim.
- Tuz ve şekeri de ekleyip yoğuralım (eğer açmayı tatlımtırak sevmiyorsanız şekeri 2 yemek kaşığı ekleyin.
- Hamurumuzu yoğuralım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru 10 bezeye ayıralım. Kullanacağımız yağıda 10 a ayıralım.
- Bezeleri top biçiminde yuvarlayalım.
- Tezgahı sıvı yağ ile yağlayalım.
- Bezeleri aralıklı biçimde yağlı tezgaha yerleştirelim.
- Üzerine bastırıp biraz genişletelim.
- Her bir bezeye bir modül yağdan koyalım ve 10 dakka dinlendirelim.
- İlk koyduğumuz bezeden başlayarak elimizle genişletebildigimiz kadar genişletelim.
- Ardından katlayıp rulo yapalım.
- Tüm bezeleri hazırladıktan sonra 10 dakika daha dinlendirelim ve yeniden birinci yaptığımız rulodan başlayarak hamuru dikkatlice uzatalım.
- Uç kısımlarından aykırı tarafa çevirerek bükelim.
- Açma halinde yuvarlayalım.
- Uçlarını birleştirip tepsiye dizelim.
- Mayalanması için 30 dakika bekletelim.
- Mayalanan hamura yumurta sarısı sürüp 175 derece ısıtılmış fırında denetimli bir biçimde pişirelim.Afiyet olsun.
Orijinal Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















