Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt yahut yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım demet dereotu
  • Çörek otu
  • Aldığı kadar un

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri mutfak şefine koyup yoğurun.
  2. Hamurunuz kulak göğsünden daha yumuşak olacak ele yapışabilir sıvı yağ kullanın.
  3. Dileyen içerisine peynir de koyabilir.
  4. Yuvarlayıp 180°c de 15 dk pişirin. Şipşak poğaçanız hazır.Afiyet olsun🎀.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kandil Simidi (25adet)
Elmalı Havuçlu Muhallebi (6+ Ay)
Tavuk Tantuni (Hazır Lavaş İle )
Ebelik Otu Üçgen Sarması
İçi Dolgulu Dışı Kıtır Rus Kurabiyesi (Videolu)
Dubai Gecesi (Hafız Mustafa) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |