Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt yahut yoğurt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım demet dereotu
- Çörek otu
- Aldığı kadar un
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri mutfak şefine koyup yoğurun.
- Hamurunuz kulak göğsünden daha yumuşak olacak ele yapışabilir sıvı yağ kullanın.
- Dileyen içerisine peynir de koyabilir.
- Yuvarlayıp 180°c de 15 dk pişirin. Şipşak poğaçanız hazır.Afiyet olsun🎀.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


