Karnabahar Köftesi

Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- Orta uzunluk karnabahar
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 adet yumurta
- Bir avuç dere otu
- 1 bardak galeta unu
- Yarım bardak un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için;
- Sıvı yağ yahut zeytinyağı
Karnabahar Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel karnabaharı yıkayıp temizleyip ayırıp haslanmaya bırakıyoruz, güzelce yumuşayıncaya süzüp soğutuyoruz.
- Rondo makinesinde birinci evvel soğanları yeterlice çekip ufacık hale getiriyoruz.
- Sonra karnabahar, yumurta, baharatlar ve dere otunu tekrar rondo makinesinde çekiyoruz.
- Sonrasında derin bir kapta kalan un ve galeta ununu ekleyip yoğuruyoruz .Biraz kıvam alacak biçimde, ele yapışmayacak ve sert olmayacak formda ununu ayarlıyoruz.
- Tavada az yağ ile gerili önlü kızartıyoruz ve yumuşacık köftelerimiz hazır hale geliyor afiyet olsun.
Karnabahar Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


