Arap Köftesi (Cacıklı)

Arap Köftesi (Cacıklı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik simit
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Su
Cacık için;
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) kol maydanoz
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
Üzerine;
- Sıvı yağ
- Kırmızı biber
Arap Köftesi (Cacıklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına simit irmiği ekleyin üzerine su ekleyin 5/10 dinlendirin.
- Dinlenen köfteye salça tuz ve karabiberi ekleyin ve yoğurun.
- Yoğurduğumuz köfteden fındık büyüklüğünde yuvarlayım.
- Tüm hamur bitten sonra; Tavaya yağı alalım üzerine ufak köfteleri alıp kızartalım tüm hamurları kızartalım.
- Maydanozları doğrayalım üzerine sarımsağı rendeleyelim yoğurtu ekleyip karıştıralım.
- Yoğurdun üzerine köfteden ekleyelim.
- Yağı kırmızı biberi kavuralım ve üzerine ekleyelim.
- Selam arkadaşlar bugün antebin yörelsel bir yemeğiyle geldim.
- Bu köfte harçından içli köftede yapıyor şayet hamurdan kalırsa yapma yada arap köftesi yapılır.
- Yapımı kolay bir o kadar da lezzetli gün.
- Yemeklerinde çok hoş oluyor.
- İsteyen köftesinin içine 50 gram yağsız kıymada koyabilirsiniz.
- Kızartırkende arkadaşlar olağan kızartma yağı üzere değil yarım çay bardağı yağ ekleyin afiyet olsun.
Arap Köftesi (Cacıklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







