Mercimekli Bulgur Pilavı (Videolu)

Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 (yarım) fincan sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su

Mercimeği haşlamak için;

  • 2 su bardağı sıcak su

Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği tencereye alalım iki su bardağı sıcak su koyalım kaynamaya başlayıp mercimekler hareketlenmeye başladığında kapağını kapatalım 15 dakika pişirelim.
  2. Pilavı pişireceğimz tencereye yağlarını alalım yemeklik doğradığımız kuru soğan ek edelim karamelize oluncaya kadar kavuralım bu ortada bulgurunu katıp karıştıralım.
  3. Salçayı, baharatlarını, sıcak suyunu ek edip karıştıralım en son haşlanmış olan mercimeklerini katıp karıştıralım.
  4. Kapağını kapatalım suyunu çekinceye kadar pişirelim mühlet sonunda mercimekli bulgur pilavımız sofraya gelmeye hazır.

Tüm püf noktalarını ve ayrıntılarını görüntüde bulacaksınız herkese kolay gelsin afiyet olsun😋.

Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Su Böreği – Pratik Su Böreği Tarifi
Poy (Kahvaltılık)
Enfes Profiterol Tarifi
Hatay Kısırı
Meyveli Borcam Pasta
Gün Menümüz 2
Hdabla | © 2025 |