Soğan Mezesi (Soğanın Varsa Mutlaka Dene)

Soğan Mezesi (Soğanın Varsa Kesinlikle Dene) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı olağan yoğurt
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tutam dereotu
- Tuz
Üzeri için;
- Susam
- Tatlı biber
- Zeytinyağ
Soğan Mezesi (Soğanın Varsa Kesinlikle Dene) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları ay ay kesip zeytinyağ ve şeker ile kavurup karamelize ediyoruz.
- Ardından soğuduktan sonra yoğurtlar ve dereotu ile karıştırıyoruz damak tadınıza nazaran tuz eklersiniz.
- Üzerine susam,tatlı biber ve zeytinyağ kızdırıp döküyoruz. Afiyet şeker olsun 😋.
Soğan Mezesi (Soğanın Varsa Kesinlikle Dene) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







