Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler

  • 7-8 adet pırasa
  • 2-3 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı kırık pirinç
  • 1 su bardağı sıkılmış portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası( biber salçasıyla karışık olabilir)
  • 10 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 kesme şeker

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yemeklik doğradığımız soğanı halka biçiminde doğradığımız havucu tencerenin içine alalım zeytin yağıyla birlikte soteleyelim.
  2. Salçasını ekleyelim.
  3. Yıkadığımız doğradığımız pırasayı da tencerenin içine koyup kavurmaya devam edelim.
  4. Portakal suyunu pirincini ve üzerine hafif geçecek kadar suyunu ek edelim.
  5. Tuzunu ve kesme şekerini koyup tenceremizin kapağını kapatalım.
  6. Pırasalar pişene kadar kaynatmaya devam edelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🌷🌷🌷.

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lolipop Börek
Kabartma Tozlu Puf Poğaça Tarifi
Chocolate Cookie
Kahvaltılık Kaşarlı Sucuklu Ekmek
Ferrero Rocher (Kahvelerinizin Yanına Çok Yakışacak Herkes Hazır Sanacak)
Sebzeli Köfte Yemeği
Hdabla | © 2025 |