Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler

  • 7-8 adet pırasa
  • 2-3 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı kırık pirinç
  • 1 su bardağı sıkılmış portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası( biber salçasıyla karışık olabilir)
  • 10 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 kesme şeker

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yemeklik doğradığımız soğanı halka biçiminde doğradığımız havucu tencerenin içine alalım zeytin yağıyla birlikte soteleyelim.
  2. Salçasını ekleyelim.
  3. Yıkadığımız doğradığımız pırasayı da tencerenin içine koyup kavurmaya devam edelim.
  4. Portakal suyunu pirincini ve üzerine hafif geçecek kadar suyunu ek edelim.
  5. Tuzunu ve kesme şekerini koyup tenceremizin kapağını kapatalım.
  6. Pırasalar pişene kadar kaynatmaya devam edelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🌷🌷🌷.

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Soslu Tavuk
Tam Kıvamında Haşhaşlı Revani ( Videolu)
Buğday Patlağından Sağlıklı Gofret
Tavuk İskender
Yayla Çorbası
Yoğurtlu Salatalık Meze
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet