Pastane Şekerparesi

Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 3 adet yumurta (birinin sarısı üstüne sürmek için)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi(isteğe bağlı)
- 3,5-4 su bardağı un
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Üstü için:
- 1 adet yumurta sarısı
Süslemek için:
- Toz antep fıstığı
- Hindistan cevizi rendesi
- Fındık fıstık ceviz vs
Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur materyallerini karıştırma kabına un hariç hepsini ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu azar azar denetimli bir biçimde ek ederek yoğuruyoruz ,yumuşacık elimize yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- İstediğimiz biçimi verip fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz üstlerini çatalla hafif bir formda çiziyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
- Şekerparemiz fırında pişerken şerbetini ocağa alıp 5 dakika kaynatıyoruz.
- Şekerpareyi fırından çıkarttıktan bir dakika sonra kaynar şerbeti üzerine döküyoruz yani şekerpare sıcak şerbeti kaynar olacak.
- Şerbetini çektikten sonra üzerini istediğimiz üzere süslüyoruz ben toz antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süsledim.
Afiyet olsun.
Not:Şekerpareyi bir gece evvelden yaparsak sonraki güne şerbetini çok hoş çekmiş olur ve çok lezzetli olur.
Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


