Peynirli Rulo Börek

Peynirli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İçi için;

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Kalan sos

Peynirli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 yufkayı tezgaha alıp açın.
  2. Üzerine sos sürüp iç harcını serpin.
  3. Sonra başka yufkayı üzerine serip tekrar sos sürün ve iç harç serpin.
  4. Son yufkayı da üzerine serip tekrardan sos sürüp iç harcı serpin.
  5. Sonra rulo biçimi verip dilimleyin.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  7. Üzerlerine kalan sostan sürün.
  8. Önceden ısıtılmış 170° fırında üstü hafifçe kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun 🌼.

Hemen pişirmeyecekseniz ister rulo halinde buzluğa koyun isterseniz de dilimleyip koyun dilediğiniz vakit çıkarıp sosunu sürüp pişirebilirsiniz😊.

Peynirli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimekli Börek
Yumurtalı Ispanak
Mısır Unlu Kıyır Poğaça
Fırında Soslu Mantar
Tavuk Göğsü Kızartması
Beyaz Çikolatalı Kahveli Borcam Pastası
Hdabla | © 2025 |