Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket yaş maya( kuru maya da olur )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Un (hamur yumuşak olmayacak çok sertte olmayacak )

İç harcı için;

  • Yarım kilo kıyma
  • Büyükse 2 küçükse 4 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil köy biberi
  • 3 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üstü için;

  • Tereyağ

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pidemizi yapmaya hamurunu yoğurmayla başlıyoruz,tüm materyalleri koyup ele yapışmayacak ve yumuşak olmayacak bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Yoğurduğumuz hamuru dinlemesi için üstünü kapatıp hafif sıcak bir yere alıyoruz.
  3. İç harcı için,kıymayı uygun bir tencerede kavuruyoruz,kavrulan kıymamıza sıvı yağ ve ince ince doğradığımız soğan ve biberleri ek ediyoruz,baharat ve salçasını da koyup biraz daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
  4. Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopararak elimizle yuvarlıyoruz,her bezeyi görseldeki üzere açarak tepsiye yerleştiriyoruz.
  5. Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurlara iç harcından koyup yandanlardan kapatıyoruz.
  6. Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz,fırından çıkarttığımız pidelerin üzerine sıcak sıcak tereyağ sürüyoruz.

Not:pidelerin daha yumuşak olması için her pideyi fırından çıkarttıktan sonra pideleri koyduğumuz tabağa poşet yada kapat kapatınız ki pideler yumuşasın.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun….

Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Sıcak Çikolatalı Kurabiye
Janepelo Turşusu
Patatesli Poğaça (Hep Yapmak İsteyeceksiniz)
Soslu Kapya Biberli Tavuk Göğsü
Tuzlu Kurabiye
Öksürüğü Kesen Balgam Söktürücü Çay
Hdabla | © 2025 |