Kuşbaşı Dana Etli Yahni

Kuşbaşı Dana Etli Yahni Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 5 adet orta uzunluk kuru soğan
- 10 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 3 adet orta uzunluk köy biberi
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 4 adet orta uzunluk patates
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ yahut margarin
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım kaşığı tozşeker
- Karabiber
Eti pişirmek için :
- 2 subardağı su
Sebzeler pişirirken :
- 2 su bardağı su
Kuşbaşı Dana Etli Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyalım iri küp doğrayalım ,havuçları soyalım iri küp doğrayalım ,biberleri çekirdeğini orta formda doğrayalım ,sarımsakları soyalım tane kalsın ,soğanları soyalım iri küp doğrayalım,.
- Tencereye eti koyalım suyu salıp çekene kadar pişirelim .
- Sonra 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, bir sefer karıştıralım.
- 2 bardak suyu verelim su fokurdayınca içine bir yemek kaşığı üzüm sirkesi dökelim kısık ateşte 40 -45 dk denetim ederek pişirelim.
- Başka bir tencereye yağları koyalım ,soğanı, sarımsağı, havucu koyalım,bir dk kavuralım.
- Sonra patatesi ,biberleri ek edelim, karıştıralım.
- Üzerine tuz ,karabiber ,şekeri serpelim, karıştıralım.
- Kısık ateşte üç dört dk pişirelim sonra sıcak suyunu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte 40 dk pişirelim sonra eti kalan suyu ile bir arada sebzelerin üzerine katalım bu biçimde kısık ateşte 15 dk pişirelim, afiyet olsun.
Not :kışın ilaç üzere yemek dileğe nazaran üzerine limon sıkarak tüketebilirsiniz.
Kuşbaşı Dana Etli Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




